Beste deelnemer,

Hierbij wil ik u uitnodigen voor de cursus Hospital Major Incident Management and Support

Het internationale ‘ABC’ van de rampenbestrijding. Het accent in de cursus ligt op Command and Control in het ziekenhuis ten tijde van grootschalige incidenten en rampen. De leidraad van de cursus is het Ziekenhuis Rampenopvangplan (ZiROP)en de werkwijze is volgens de CSCATTT systematiek.

Doelgroep
Zorgverleners die een sleutelrol vervullen binnen de verschillende hiërarchische niveaus (Beleidsteam, Operationeel Team en leidinggevenden werkvloer) in het ziekenhuis ten tijde van grootschalige incidenten en rampen.

De HMMIMS bestaat uit 2 onderdelen:

 E-learning: De theoretische kennis kan je op je eigen tempo, je eigen plek doornemen. De tijdsduur waarmee je rekening moet houden zal wisselen per individu, maar houdt rekening met maximaal  5 uur. Deze kennis wordt na de E-learning getoetst, aangeboden door hetzelfde programma. Na afronding van de toets heb je dus inzicht in je verkregen kennisniveau.

Praktische eendaagse cursus waarin geoefend wordt met Table Top scenario’s met interne en externe calamiteiten en Emergo Train System (ETS). Geoefend wordt om professionele vaardigheden, onder rampomstandigheden, doelmatig en doeltreffend te gebruiken.

Accreditatie punten:

ABAN: 6 punten

KR/ZP: 7 punten